Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Zonnescherm

Heel gelijkaardig aan de pergola is een zonnescherm. Dit type zonwering is in feite ook een overkapping, maar met het verschil dat het niet is gemaakt uit een vast materiaal zoals hout of aluminium, maar met een doek. Een ander verschil is dat deze zonwering wel kan worden opgeborgen als er geen zon te bespeuren is. Het minpuntje daaraan is dat het niet tegen al te veel guur weer kan en dat het dus absoluut nodig is dat een zonnescherm kan worden ingetrokken.

 

Voordelen en nadelen zonnescherm

+ Net zoals een pergola zorgt ook dit scherm voor uitstekende zonwering.
+ Een voordeel ten opzichte van een pergola is vast en zeker dat je een zonnescherm bijna helemaal kan ‘wegwerken’, doordat een zonnescherm kan opgerold worden.
+ Net zoals de pergola hou je een open gevoel. Bij een zonnescherm heb je zelfs nog een opener gevoel, aangezien er geen enkele steunpaal nodig is.
+ Het PVC doek is vervaardigd uit sterke composietmaterialen, waardoor het perfect tegen wind en regen kan. + Een zonnescherm is goedkoper dan een pergola.

Minder sterk dan een pergola. Let zeker op bij hevige regen en hagel.
Je hebt niet de mogelijkheid om een zonnescherm eender waar op te hangen. Je moet altijd een muur hebben waar aan je het zonnescherm ophangt. Tenzij je voor een schaduwdoek kiest.

 

zonnescherm

 

Schaduwdoek of zonnezeil

Een schaduwdoek of een zonnezeil is een andere vorm van zonwering. Het is wederom een doek die wordt strakgespannen, maar dit keer met behulp van minstens een steunpaal. Het voordeel van een schaduwdoek is dat het eender waar kan worden geplaatst. Op de website zonne-scherm.be kan je meer info vinden over het schaduwdoek en andere types zonweringen.

 

Zonnescherm prijs

Een zonnescherm is heel wat goedkoper dan een pergola! Beginnend bij bedragen van 100 á 150 euro kan je al een gewoon knikarmscherm monteren. Heb je interesse in zo’n knikarmscherm? Vergelijk dan offertes van zonneschermen met offertes van pergolas. Een offerte voor een zonnescherm kan je hieronder aanvragen, voor een pergola kan je hier terecht.

 

Offertes voor zonwering ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zonwering. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.