Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola met doek

Een pergola met doek ligt heel dichtbij een zonnescherm. Toch is het niet helemaal hetzelfde. Met een pergola met doek heb je iets meer mogelijkheden en het is ook duurzamer en kwalitatiever dan een zonnescherm. Het doek is meestal een combinatie van polyester met een PVC coating. Deze materialen werken waterwerend en versterken het doek, waardoor het tegen het gure weer in onze lage landen kan. Net zoals je al in de vorige artikels kon lezen, geven we ook in dit artikel de voordelen en nadelen en de kostprijs weer van een pergola met doek.

 

Voordelen en nadelen van een pergola met doek

Voordelen weeg je altijd het best af met de nadelen. Dat zit ook zo bij een pergola met een doek.

 

Voordelen

  • Een pergola met doek is een van de enige pergolas waarbij je het dak naar wens kan open en toe schuiven. Dit kan handmatig, maar ook geautomatiseerd!
  • Je kan een leuk accentkleur geven aan je pergola door een doek te kiezen met een leuk kleur. Het nadeel van andere pergolas is dat ze vaak monotoon zijn qua kleur, maar met een accentkleur word je pergola meteen een stuk moderner.
  • Een pergola met doek is enorm sterk. Doordat het doek een combinatie is van allerlei versterkende materialen kunnen de doeken die tegenwoordig worden gebruikt tegen een stootje.
  • Het is een van de goedkopere mogelijkheden voor een pergola.

 

Nadelen

  • Regelmatig schoonmaken is de boodschap! Algen en mossen kunnen zich makkelijk aan zo’n doek vasthechten.
  • Het doek kan niet het hele jaar buitenhangen. In de winter is het aangeraden dat je het doek opbergt. Let ook op met hagel!

 

Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

pergola met doek info

 

Opvouwbaar doek

In de meeste gevallen is het PVC doek van een pergola opvouwbaar. Wij raden zeker aan om altijd te kiezen voor een pergola waar je het doek van kan opvouwen. Zo kan je schade voorkomen door het bij extreem weer dicht te vouwen. Het doek zit in aluminium geleiders, waardoor je handmatig of automatisch het doek kan open en toe schuiven.

 

Prijs pergola doek

Een pergola met doek is iets goedkoper dan zijn broertjes en zusjes uit hout, aluminium of polycarbonaat. Reken op prijzen die beginnen bij 550 á 700 euro. Natuurlijk hangt de prijs ook sterk af van de eventuele plaatsingskosten, extra’s en dergelijke. Benieuwd naar een raming van hoeveel een pergola bij jou zou kosten? Maak gebruik van onderstaand formulier om een schatting aan te vragen. Achteraf kan je beslissen of je al dan niet een pergola wilt plaatsen; er is immers geen aankoopverplichting of andere verplichting aan verbonden.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.