Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola met zadeldak

Pergola’s hebben meestal een plat, vlak dak. Echter hoeft dit niet altijd. Zo kan je ook een pergola kiezen met een nok; een zogeheten zadeldak. Meestal worden zadeldakken toegepast bij losstaande overkappingen zoals pergola’s of prieeltjes. Bij terrasoverkappingen sluiten de zadeldaken niet altijd mooi aan op de gevel of op het uitzicht van de woning. Indien je toch graag een zadeldak terrasoverkapping hebt, zorg er dan voor dat het dezelfde dakbedekking heeft als je woning, en natuurlijk dezelfde stijl.

 

Welke dakbedekking?

Het leuke aan een zadeldak is dat je heel wat opties hebt om je zadeldak te versieren met allerlei opties voor je dak. Ongetwijfeld het populairst bij zadeldaken zijn shingles. Dat komt doordat het een mooie afwerking geeft, en tegelijkertijd snel en goedkoop kan worden geplaatst. De typische uitstraling zijn kleine, platte dakpannen met een korrelige structuur.

Gelijkaardig, maar volledig doorlopend is dakleer. Het uitzicht lijkt nogal sterk op leer, waardoor het deze naam heeft meegekregen.Gewone dakpannen kunnen natuurlijk ook worden gebruikt als dakbedekking. Dit is zeker aan te raden als je woning al gebruikt maakt van een bepaald type dakpannen. Een andere stijl die vrijwel bij iedere pergola of overkapping past is eenglazen of kunststof zadeldak. Het grote voordeel hiervan is dat je nog steeds een heel open blik houdt doordat het zonlicht kan blijven binnenvallen. Zelf al kies je voor een opale (wit) variant; je zal nog steeds een (beperkte) lichtinval hebben. Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

pergola met zadeldak overdekt

 

Kostprijs zadeldak

Er zijn heel wat variaties verkrijgbaar als doe-het-zelf pakket, dus een pergola met zadeldak hoeft niet meer te kosten dan andere terrasoverkappingen. Kies je voor een op maat gemaakte pegola? Dan zal je natuurlijk wel iets dieper in je portefeuille moeten tasten. Vraag hieronder offertes aan voor pergola’s met (of zonder) zadeldaken. Je kan prijzen tussen zadeldaken en vlakke daken eenvoudig en kostenloos vergelijken. In plaats van naar de kostprijs te gissen krijg je binnen 48 uur een exacte kostprijs. Alles wat je moet doen is het onderstaande formulier in minder dan 2 minuten invullen.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.