Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Moderne pergola

Pergola’s zijn er in vele varianten. De keuze tussen materialen (hout, aluminium, PVC) is niet de enige. Er zijn immers even goed houten pergola’s met een klassieke uitstraling of een moderner uitzicht. Deze zijn dan wel uit hetzelfde materiaal gemaakt, toch zien ze er helemaal anders uit. Is het ene beter dan het andere? Nee. Alles hangt af van jouw eigen smaak. De combinatie met je huis is vaak ook van belang. Een moderne pergola gaat immers minder goed samen met een klassieke woning of omgekeerd.

Onder de moderne pergola zelf zijn er eigenlijk al heel wat verschillen te vinden. Deze categorie gaat van hypermodern tot gewoon modern. Dit laatste is waarschijnlijk de keuze voor de meesten onder ons, maar waarom niet eens kijken naar enkele van deze ultramoderne varianten? Wie weet vind je ze wel heel leuk.

 

Moderne pergola voorbeelden

Hieronder enkele beschrijvingen van moderne pergola’s. Het is mogelijk om eindeloos te variëren met de opbouw van je droompergola. Zo zijn er verschillende materialen met elk hun unieke karakter.

 

Moderne houten pergola

Een houten pergola dat voorzien is van een fris kleurtje zorgt voor een atypische uitstraling en moderne look. Toch kan de constructie klassiek blijven ogen. De combinatie met het onderstaande meubilair is ook erg belangrijk. Als je inbeeldt dat je onder deze pergola eerder klassieke meubels zou gaan zetten, zal de pergola wellicht niet zo modern ogen.

Strakke lijnen en een eenvoudige design tonen duidelijk aan dat het gaat om een moderne pergola. Je pergola met de omgeving integreren is ook een belangrijke factor voor de uitstraling. Zo zorgt een combinatie van modern meubilair, maar ook de rest van de woning en het terras voor een moderne uitstraling. Zoek je inspiratie? Vaak zorgen pergola’s met een lamellen dak voor een modern karakter. Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

moderne houten pergola

 

Moderne aluminium pergola

Een aluminium profiel met daarin een hardhouten dak.  Doordat aluminium een door de mens vervaardigd materiaal is, kan het veel meer worden aangepast. Zo zie je dat de steunpalen erg dun zijn en toch nog steeds een groot gewicht kunnen torsen. De overkapping is erg eenvoudig en strak. Geen tierlantijntjes of versieringen.

Wil je graag nog moderner? Kies voor een constructie die wordt bijeengehouden door twee aluminium steunpalen die op het dak zijn bevestigd en aan elkaar zijn gelast. Zoals altijd bij moderne constructies gaat het om een erg rechtlijnig en strak ontwerp.

 

Moderne PVC pergola

PVC of polycarbonaat pergola’s worden alleen gebruikt bij moderne constructies. Mooi aan dit materiaal is dat ze volledig naadloos kunnen zijn. In deze constructie is alles van PVC gemaakt met uitzondering van de lamellen. Deze zijn uit aluminium en kunnen elektrisch worden bedient om de sterkte van de zon in te perken.

Werken met andere kunststof materialen is ook mogelijk. Neem als voorbeeld kunststof golfplaten. In vele gevallen zijn golfplaten niet erg mooi en behoren ze ook tot de budget pergola’s. Toch zorgen ze ook voor een uniek karakter. In combinatie met een mooie constructie en mooie montage kunnen deze kunststof golfplaten erg mooi zijn bij een pergola.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.