Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola met glas

Een pergola met glas oogt vaak heel mooi, maar wordt meestal alleen gekozen bij aanpalende pergola’s en zelden bij losstaande overkappingen. Toch is het mogelijk, dus waarom zou je niet voor een glazen dak kiezen? De constructie van de pergola met glas zal meestal bestaan uit aluminium. Andere metalen, hout en PVC zijn zeker ook mogelijk maar deze zijn minder gebruikelijk. Opdat het glas niet zou gaan breken kan niet worden gewerkt met doorlopende stukken als dakbedekking. Daarbij zou je heel wat geld moeten betalen voor zo’n langgerekte stukken glas, want gewoon transport is maximaal 2,4m op 4m. Per glaspaneel kan je deze afmetingen dus als maximum aannemen.

Als je voor glas kiest moet je ook wel enkele nadelen in je achterhoofd houden. Enerzijds is er het breekbare aspect van glas, anderzijds de doorzichtigheid. Dat laatste kan soms problemen geven met een laaghangende zon, maar evengoed met het regelmatig schoonmaken. Je ziet er immers alles op liggen.

 

Welk glas in een pergola?

Er zijn vele soorten glas. Maar veel soorten glas zijn niet bruikbaar voor een pergola. Het glas moet sterk genoeg zijn om tegen allerlei weersfenomenen bestand te zijn. Denk maar aan stortregens, hagel en natuurlijk ook hevige wind. Enkel glas wordt daarmee al buiten spel gezet. Meestal wordt geopteerd voor veiligheidsglas of een vorm van hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas bestaat uit verschillende lagen en is dus veel moeilijker te breken. Bovendien zorgt het er voor dat het nooit te warm wordt onder de pergola, waardoor je veel meer kan genieten van het zonnetje, zonder te warm te krijgen.

Als je niet voortdurend met een zonnebril onder je pergola wilt zitten, kies je best voor een getint glas. Melkglas zit ook in de mogelijkheden. Vraag dit zeker na aan je vakman of leverancier. Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

pergola glas

 

Zonwering bij een glazen pergola

Zeker aangeraden als je kiest voor een glazen pergola zonder getint glas is zonwering. Simpelweg omdat een laaghangende zon vaak voor irritatie zal zorgen. Door te kiezen voor een uitschuifbaar zonnescherm bovenop je pergola met glas (alleen bij pergola’s die tegen een woning leunen.) maak je hier alvast komaf mee. Voor losstaande pergola’s kan je kiezen voor een handmatig bedienbaar doek.

 

Glazen pergola prijzen

Reken op gelijkaardige prijzen voor aluminium pergola’s, maar dan nog met een supplement voor het glazen dak. Vergelijk prijzen en vraag raad aan vakmannen om zeker te zijn of je de juiste keuze maakt. Offertes vragen kan via onderstaand formulier. Zo’n offerteaanvraag is uiteraard volledig gratis, vrijblijvend en zonder aankoopverplichting. Ook als je gewoon contact wilt opnemen met aannemers uit jouw buurt voor enkele vragen te stellen kan je onderstaande dienst gebruiken.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.