Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

RVS pergola

RVS of roestvrij (of roestvast) staal wordt af en toe ook gebruikt voor pergolas. Het is een erg sterk materiaal  dat bovendien ook goed bestand is tegen de typisch Belgische weergrillen… RVS is een legering van ijzer en chroom, nikkel en molybdeen. Deze extra’s zorgen voor een laagje op het ijzer die ervoor zorgt dat het materiaal niet zal gaan roesten. RVS wordt voornamelijk gebruikt bij modern uitziende pergola’s. Het metaal heeft op zich al een erg moderne uitstraling en die wordt vaak gecombineerd met een hoekige, eenvoudige constructie.

 

Voordelen en nadelen van RVS pergola

Een RVS pergola is vaak geen voor de hand liggende keuze. Maar waarom niet? We wegen even alle voordelen tegen alle nadelen af.

 

Voordelen

  • Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de roestwerende functie van het staal. Regen, hagel of sneeuw? Geen probleem. Je pergola zal geen roestsporen ontwikkelen en daardoor veel minder snel aftakelen.
  • Door de legering is het eveneens een erg sterk materiaal. Handig bij een pergola die toch de hele tijd buiten moet staan en wel enkele stootjes moet kunnen verdragen.

 

Nadelen

  • Duur. Het materiaal is wellicht zo onpopulair voor pergola’s omdat het zo duur is. Het is ook heel moeilijk te bewerken (doordat het zo sterk is) en dus wordt dat natuurlijk ook in rekening gebracht.
  • Veel mensen denken dat er absoluut geen schoonmaakwerk verbonden is aan roestvast staal, maar dat is absoluut niet zo! Het zit zelf zo dat je de constructie regelmatig schoon moet maken. Anders zal het roestvrije laagje op termijn niet meer meewerken.

 

Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

rvs pergola info

 

Prijs RVS pergola

Roestvrij staal is duur. Er is dan ook een groot prijsverschil te bespeuren met andere materialen zoals hout en aluminium. Een exacte prijs kunnen we je niet meteen geven, aangezien er veel zaken zijn die de prijs zullen beïnvloeden. De afmetingen, kosten van de vakman, extra’s, … Brengen immers allemaal hun eigen kostenplaatje met zich mee. De beste manier om een exacte prijs te weten te komen voor een RVS pergola is om een prijsaanvraag (offerte) aan te vragen.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.