Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola smeedijzer

Minder gebruikt als standaardmateriaal, maar daardoor is het dan ook weer een uiterst unieke pergola! Smeedijzer is een siermetaal dat eenvoudig kan worden bewerkt. Vaak is het zwart of donkergrijs en bestaat het uit vrij smalle pijpen die zich in allerhande bochten wringen.
Een pergola uit smeedijzer wordt eigenlijk zelden aangekocht als je ook wilt dat de pergola als zonwering fungeert. In sommige gevallen wordt er dan een doek aan opgehangen. Een smeedijzeren pergola wordt vrijwel altijd als sierpergola aangeschaft en staat ook niet mis met wat begroeiing.

 

Pergola smeedijzer kenmerken

De pergola uit smeedijzer is niet enorm populair in de lage landen. Het past dan ook beter thuis in een warmer exterieur, zoals in het zuiden van Frankrijk waar het een van de populairdere pergola’s is. In België en Nederland is het een absolute must om je pergola te voorzien van een of ander afdak. Zo kan je er in alle seizoenen onder vertoeven en van genieten.

Is je pergola alleen tijdens de warmere dagen van belang? Dan raden we toch aan om een zonnedoek aan je pergola te monteren. Zo verbrand je niet en krijg je geen vervelende zonnestralen te verduren.
Anders denken we dat het goed is om een glazen, PVC of houten dak boven je smeedijzeren overkapping te plaatsen. Met hout is het vaak het mooist gecombineerd. Zo hoef je geen massief hout te nemen, maar kan je ook voor een rieten dak of lamellen dak kiezen. Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

smeedijzeren pergola

 

Voordelen en nadelen

Smeedijzer is en blijft een metaal. Je mag er dus zeker van zijn dat het erg sterk is. Doordat het een metaal is, wil dat natuurlijk ook wel zeggen dat het erg zwaar is. Dat kan dus problemen geven bij doe het zelf pakketten of bij de plaatsing. Doordat het metaal aan allerhande processen is onderworpen is het bestand tegen weersinvloeden. Hierdoor roest het niet (tenzij je natuurlijk een geoxideerde variant verkiest) en rotten doet het uiteraard ook niet. Hoewel smeedijzer heel elegant is en toch een vorm van luxe uitstraalt, kost deze overkapping ook wel wat.

 

Sierpergola

Een pergola uit smeedijzer wordt eigenlijk voornamelijk gebruikt als sierobject. Deze wordt dan in de tuin gezet en kan worden overgroeid worden met allerlei beplanting, zoals klimop of klimrozen.
Rechts zie je een afbeelding van hoe dit gebruik er uit ziet.

 

Prijs smeedijzeren pergola

Voor de prijs van een pergola uit smeedijzer vraag je het best een offerte aan. Daarbij krijg je trouwens niet gewoon een prijs toegestuurd, maar ook de tips en ideeën van de vakmannen, de werkwijze en eventueel ook meerdere offertes als je graag andere materialen hun vraagprijs wilt te weten komen.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.