Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola kunststof

Een materiaal die niet vaak wordt gebruikt om een pergola uit te maken is kunststof. Nochthans heeft dit materiaal ook allerlei voordelen en is de duurzaamheid uitstekend. Meestal is enkel het dak opgebouwd uit kunststof. De staanders of steunpalen zijn meestal gemaakt uit hout of een metaal, met daar eventueel een kunststof omhulsel rond. In dit artikel lees je meer over de pergola uit kunststof. In dit artikel zal je de voordelen en nadelen van dit materiaal terugvinden en natuurlijk een raming van de kostprijs.

 

Pluspunten en minpunten aan een polycarbonaat pergola

Hieronder de voor- en nadelen van een pergola uit polycarbonaat even opgesomd. Vergeet niet ze te vergelijken met de voor- en nadelen van de andere materialen. Vergelijk offertes bij verschillende leveranciers. Prijsoffertes voor pergolas in volledig België kan je op deze pagina aanvragen.

 

Pluspunten

 • Polycarbonaat laat 80% tot 92% van het licht door.
  Het is dus bijna even lichtdoorlatend als glas.
 • UV-stralen en infraroodstralen worden tegengehouden. Dit is belangrijk, omdat de voorwerpen die onder de pergola staan hierdoor niet meer verkleuren.
 • Dit kunststof is een van de lichtste materialen waaruit een pergola kan uit gemaakt worden. Hierdoor ben je beperkt in het zetten van steunpalen, aangezien er minder gewicht moet worden gedragen.
  Polycarbonaat is 2 tot 3 keer lichter dan glas.
 • Een groot voordeel ten opzichte van glas: polycarbonaat is bijna onbreekbaar. Een plaat van polycarbonaat kan tegen meer dan een stootje! Plexiglas is tot 30 keer sterker dan glas.

 

Minpunten

 • ‘Plexiglas’ is minder krasvast dan glas. Let dus op met scherpe voorwerpen en kleinere kinderen. Het voordeel is natuurlijk wel dat het polycarbonaat meestal alleen als dak op de overkapping ligt en dat er weinig aan kan, waardoor ongelukjes weinig voorkomen.
 • De enige kleuren waarin een pergola uit kunststof in beschikbaar zijn, zijn wit en ‘doorzichtig’.
 • Regelmatig schoonmaken is nodig. Algen en mos hechten zich makkelijk aan kunststof. Let wel op met chemische producten! Polycarbonaat is niet bestand tegen de meeste chemische producten.

 

Prijs kunststof pergola

Een pergola uit kunststof is waarschijnlijk de goedkoopste der pergolas. De prijs hangt natuurlijk af van heel wat factoren. Een zelfbouwpakket is bijvoorbeeld heel wat goedkoper dan een pergola op maat. Ook de oppervlakte en het type polycarbonaat beïnvloedt de uiteindelijke kostprijs.
Reken toch op 900 euro voor een pergola uit kunststof.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.