Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola bouwpakket

Heb je er al de nodige klus uren opzitten om je als een geperfectioneerde doe-het-zelver te profileren? Dan is een doe-het-zelf bouwpakket misschien wel iets voor jou! Een pergola bouwpakket is een kant-en-klaar pakket met daarin alle benodigdheden voor je pergola. De balken, het dak en alle andere benodigdheden zijn reeds op maat verzaagd en versneden. Het enige wat jij nog moet doen is het in elkaar zetten. In de meeste gevallen zit er een bouwplan bijgevoegd, maar moest het iets minder vlotten dan verwacht, lees dan ook eens dit artikel.

 

Waarom een bouwpakket?

Waarom zou je een bouwpakket nemen als je een terrasoverkapping ook helemaal uit het niets kunt maken? We bespreken hieronder even kort de voor- en nadelen van bouwpakketten.

 

Voordelen van een bouwpakket

  • Bouwpakketten zijn veel goedkoper dan wanneer je alles zelf moet maken. Alle materialen worden door de leveranciers immers op grote schaal ingekocht, en de machines zijn reeds afgesteld op het produceren van hetzelfde product. Hierdoor kan de productiekost sterk worden verlaagd en dat voel je ook in je eigen portemonnee.
  • Is er een fout in het produtieproces van een pergola bouwpakket gemaakt? Dan krijg je gegarandeerd je geld terug. Maak je zelf een overkapping, en maak je een fout? Dan is die ten koste van jezelf.
  • Geen heen en weer geloop voor pergola bouwpakketten. Alles zit immers allemaal mooi bij elkaar verpakt, inclusief bouwplannen.
  • Heb je nog vragen? Dan kan je ze aan de winkel of aan de leverancier stellen. Ze zijn immers perfect op de hoogte van alles wat met die kant-en-klare pergola te maken heeft.

 

Nadelen van een bouwpakket

  • Niet op maat gemaakt te verkrijgen en dus meestal ook vrij ‘basic’ pergola’s.
  • De meeste pakketten zijn alleen in hout te verkrijgen. Een grote keuze aan aluminium, glas en PVC pergola bouwpakketten is er niet.
  • Zelfplaatsing neemt veel tijd in beslag.

 

Pergola bouwpakket prijs

Hieronder vind je enkele pergola bouwpakketten.
Wie weet vind je er wel eentje tussen die perfect bij jouw woning past!

 

Prijzen vergelijken: doe-het-zelf versus op-maat-gemaakt

Nog niet volledig overtuigd? Of wil je toch even kijken hoeveel het zou kosten om een -op maat gemaakte- pergola te laten plaatsen? Via deze lijst kan je gratis prijsoffertes ontvangen van plaatsers uit jouw regio. Uiteraard is dit volledig gratis en kan je het ook gewoon gebruik voor informatieve doeleinden.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.