Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola nadelen

We gaven je in de rubriek pergola voordelen al een lijstje van ongeveer vijf voordelen van pergolas. Voordelen ten opzichte van je woning en voordelen ten opzichte van andere zonnewering. Helaas zijn er ook enkele nadelen aan de pergola als je ze vergelijkt met andere zonnewering. Welke dat zijn vind je terug in dit artikel.

 

Nadelen van een pergola

1.Als je graag van buiten geniet en je beschikt al over de nodige buitengebouwen, daarmee bedoelen we bijvoorbeel een tuinhuis, een poolhouse, een prieel, …, dan ben je het best dat je deze oppervlaktes allemaal eens opmeet. Je mag immers maar een totaal van 30 m² zonder vergunningbebouwen. Zit je over die 30 vierkante meter? Dan moet je helaas een architect inschakelen, plannen laten maken en je idee voorleggen aan de gemeente.

 

2. Pergolas zijn niet goedkoop. Je betaalt minstens zo’n 1000 euro voor een pergola. Deze prijs is vaak voor een ‘basis’ pergola, en daarbij worden nog geen extra’s gerekend.

Een pergola zelf maken en opzetten is een miniteus en moeilijk werk, maar kan je wel heel wat geld uitsparen. Als het misgaat ben je natuurlijk weer een hele hoop geld kwijt… Schat dus goed in of je deze klus ook werkelijk kan klaren.

 

3.Een pergola is ideaal voor de lente, zomer en misschien zelfs een stukje herfst. In de winter wordt een pergola echter niet meer zo bruikbaar als voorheen.Je zit niet met wanden of muren bij een pergola, waardoor het moeilijk wordt om een pergola op te warmen. Eventueel kan je wel kiezen voor infrarood verwarming. Infrarood verwarmingspanelen kan je aan het dak van de pergola ophangen om je zo warm te houden met een aangename warmte. Een andere optie is om zijwanden te plaatsen die je makkelijk ‘in en uit’ kan nemen. Zo zit je tijdens de frissere tijd van het jaar met een volwaardige veranda aan je huis.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.