Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Terrasoverkapping

De terrasoverkapping wordt vaak als een synoniem gebruikt voor een pergola. Dit klopt, maar als je de benaming heel strikt gaat nemen, dan is een terrasoverkapping iets minder flexibel dan een pergola. Bij de overkapping gaat het immers altijd om een afdak die over een terras, tegen een steunmuur wordt geplaatst. Meestal wordt deze constructie tegen een muur gezet waar ook ramen en deuren inzitten. Zodat je, als je buiten wandelt, meteen beschut zit onder het bijgebouw.

Ontvang vrijblijvend prijzen voor een terrasoverkapping op maat van jouw wensen van erkende plaatsers via de offertepagina

 

Terrasoverkapping: eigenschappen

De terrasoverkapping komt misschien nog iets dichter in de buurt van een veranda. Uiteindelijk is het immers een veranda, zonder muren, of tenminste met één open wand. Net zoals bij een veranda en een pergola is hout en aluminium het meest gebruikte materiaal voor een terrasoverkapping.Ook een dak van polycarbonaat (plexiglas) of een oprolbaar doek wordt regelmatig gebruikt. Iets wat je minder vaak ziet bij een pergola is glas. Bij een terrasoverkapping wordt glas ook regelmatig gebruikt als dak of zijkanten.

 

terrasoverkapping info

 

Pluspunten en minpunten

+ Laat je, net zoals een pergola, volop van het goed weer genieten en beschermt je tegen minder goed weer.
+ Even duur of soms iets goedkoper dan een pergola.
+ Vergunningen voor een terrasoverkapping kleiner dan 30 vierkante meter zijn niet nodig.
+ Een voordeel die je minder snel hebt met een pergola, is dat je een terrasoverkapping ook op ieder moment kan omtoveren tot een volwaardige veranda.

Net zoals bij de pergola kan je niet altijd van een terrasoverkapping genieten. Bij slecht weer is het niet altijd aangenaam om onder een afdak te zitten.
Een terrasoverkapping kan je niet overal plaatsen. Bij een pergola heb je meer plaatsingsvrijheid.

Vergelijk altijd nadelen en voordelen vooraleer je een definitieve beslissing maakt. Je kan prijsadvies inwinnen voor een terrasoverkapping en een pergola door dit formulier in te vullen of het formulier hieronder.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.