Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola afsluiten

Een pergola kan je alleen maar gebruiken op mooie dagen… Tenzij je ervoor kiest om je pergola te kunnen afschermen. Door te kiezen voor een afsluiting voor je pergola creër je als het ware een veranda, die je eenvoudig kan openen en dichtdoen wanneer je dat wenst. Daarnaast draagt de mogelijkheid tot het afschermen van je pergola ook bij tot meer privacy. We bespreken hieronder de verschillende mogelijkheden. Ontvang vrijblijvend prijzen op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om je pergola af te sluiten. De ene is al wat duurder dan de andere. Sommige afsluittechnieken zijn permanent, andere dan weer niet. Ook de isolatie van de verschillende afschermingen is niet gelijk.

 

Terrasgordijnen

De eenvoudigste en goedkoopste oplossing om je privacy te garanderen en tegelijkertijd de zon die aan de zijkanten van de pergola binnensluipt te weren, zijn gordijnen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor speciale, zonwerende gordijnen. Deze gordijnen laten nog steeds licht door, maar blokkeren zoveel mogelijk warmte. In sommige gevallen worden pergola gordijnen ook gewoon gebruikt als sierelement. Denk daarbij aan de doorzichtige, witte gordijnen.

 

Pergola schuifpanelen

De tweede mogelijkheid is stabieler, robuuster, zorgt voor een betere zonwering en isolatie maar is ook heel wat duurder. Als je kiest voor schuifpanelen heb je heel wat mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor schuifpanelen uit glas, hout, lamellen, … Deze panelen kan je volledig open- en toeschuiven, wanneer je dat maar wilt. De panelen blijven wel altijd aanwezig. Je kan ze dus niet weghalen. Doordat deze panelen robuuster zijn, bieden ze vaak een betere zonwering. Glazen panelen zullen warmte buiten houden indien wordt gekozen voor hoogrendementsglas. Daarnaast geven ze ook de mogelijkheid om in je pergola te genieten eens het buiten kouder wordt.

 

Windschermen

Minder functioneel als zonwering en privacy zijn windschermen. Zoals de naam al duidelijk maakt is deze afsluiting voornamelijk bedoelt om hinder van wind uit te sluiten als je onder je pergola zit.

 

Kostprijs pergola afsluiten

De zonwerende, windwerende en afwasbare terrasgordijnen kosten je wel wat geld. Prijzen beginnen bij 300 á 360 euro per lopende meter. Afhankelijk van de hoogte, breedte en extra’s zal de totaalprijs worden gemaakt. De schuifpanelen kosten je nog meer… Denk er wel aan dat je via deze schuifpanelen wel een heel functionele pergola maakt. Gemiddeld betaal je tussen 1000 en 1500 euro per lopende meter voor een glazen schuifwand. Installatie, extra’s en opties zitten daar niet bij inbegrepen. Windschermen kosten je tussen 150 en 250 euro per lopende meter, alles inbegrepen, met uitzondering van de plaatsing.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.