Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Pergolainfo.be
Pergolainfo.be Online info & advies over de verschillende soorten pergola's, overkappingen en hun prijzen.
banner image

Pergola hoogte

Pergola’s komen in principe in alle hoogtes, lengtes en breedtes voor. Maar toch moet er natuurlijk wel een minimumhoogte zijn, want je moet er immers comfortabel onder kunnen staan en zitten. Gemiddeld ligt de pergola hoogte tussen 200 en 250 cm. Als je groter dan gemiddeld bent, is het dus geen slecht idee om voor een extra hoge pergola te kiezen of om het bouwwerk op een verhoging te zetten.

 

Maximum pergola hoogte

Bedenk daarbij wel ook dat je je pergola niet té hoog bouwt. Zoals je in dit artikel al kon lezen moeten er immers aan bepaalde voorwaarden worden voldaan, indien je de pergola zonder vergunning wilt bouwen. Een pergola mag maximum 3,5m hoog zijn, maar daar zijn natuurlijk heel wat uitzonderingen op. Zo mag de kroonlijsthoogte maximaal drie meter zijn. Wordt die toch hoger? Dan moet je verplicht een architect contacteren. Indien niet de kroonlijsthoogte, maar de gehele pergola hoger is dan vier meter, dan moet ook een architect worden aangesproken.

 

pergola hoogte

 

Verdere afmetingen pergola

Niet alleen met de hoogte moet rekening worden gehouden! De lengte en breedte zijn ook van belang.
Om je pergola vrij te plaatsen -zonder vergunning of architect- moet je rekening houden met het volgende:

  • Als je nog andere bijgebouwen hebt staan, is het belangrijk dat je (tezamen met de pergola) een max van veertig vierkante meter volgebouwd hebt staan.
  • De pergola moet binnen een straal van dertig meter van de woning staan.
  • De pergola moet minstens één meter van de perceelgrens worden gebouwd.

Ten slotte zijn er nog enkele andere uitzonderingen en regels. Lees deze zeker ook even door op deze pagina. Normaal zou dit geen probleem mogen vormen, aangezien een pergola niet groter moet zijn dan een paar vierkante meter.

 

Offertes voor een pergola / bijgebouw ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw pergola of bijgebouw. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.