Pergola premies

subsidie pergola premies

Als we al eens een premie of belastingsvermindering kunnen krijgen van de overheid, dan willen we natuurlijk wel weten wat die is en of we er kans op maken!

Vroeger waren er aparte regelgevingen en premies specifiek gericht op zonnewering. Helaas is de overheid daar enkele jaren geleden mee gestopt en rest er niet meer veel van deze premies overeind.

Toch is er nog één ‘premie’ (meer een belastingsvoordeel) waarop je beroep kan doen bij het plaatsen van een pergola.

 

Pergola belastingsvermindering

pergola premieVan subsidies of een premie kunnen we in principe niet echt praten, aangezien je geen geld terugtrekt.
De belastingsvermindering is onmiddelijk, aangezien het gaat over een verlaagd BTW percentage.
Als je voldoet aan de voorwaarden die we hieronder zullen opsommen, dan kan je de BTW van 21% naar 6% doen dalen. Dit geldt voor de volledige pergolakost, dus ook de plaatsing.

Nu… Wat zijn de vooraarden voor deze belastingsvermindering?

  • De woning waar je de overkapping aan wilt hechten is minimaal vijf jaar geleden geplaatst én het gaat om je privé woning.
  • Het plaatsen van de pergola moet worden uitgevoerd door een geregistreerd aannemer (dus geen zwartwerk!). In contact komen met geregistreerde aannemers kan door het onderstaande formulier in te vullen.
  • De aankoopfactuur moet kunnen worden getoond aan de gemeente. Voorwaarden voor deze factuur is dat het gefactureerd wordt aan de eigenaar van de woning waar de werken aan worden uitgevoerd en dat het wordt opgesteld door de geregistreerde aannemer.

Meer informatie over dit verlaagde BTW tarief kan je terugvinden op de website van de Belgische overheid.

Geregistreerde aannemers contacteren kan door het volgende formulier in te vullen.