Moderne pergola

moderne pergolaPergola’s zijn er in vele varianten. De keuze tussen materialen (hout, aluminium, PVC) is niet de enige. Er zijn immers even goed houten pergola’s met een klassieke uitstraling of een moderner uitzicht. Deze zijn dan wel uit hetzelfde materiaal gemaakt, toch zien ze er helemaal anders uit.

Is het ene beter dan het andere? Nee. Alles hangt af van jouw eigen smaak. De combinatie met je huis is vaak ook van belang. Een moderne pergola gaat immers minder goed samen met een klassieke woning of omgekeerd.

Onder de moderne pergola zelf zijn er eigenlijk al heel wat verschillen te vinden. Deze categorie gaat van hypermodern tot gewoon modern. Dit laatste is waarschijnlijk de keuze voor de meesten onder ons, maar waarom niet eens kijken naar enkele van deze ultramoderne varianten? Wie weet vind je ze wel heel leuk.

 

 

Moderne pergola voorbeelden

We kunnen moderne pergola’s wel proberen beschrijven, maar een foto zegt meer dan duizend woorden. Daarom hebben we hier enkele mooie, moderne pergola’s samengebundeld. Telkens voorzien van een woordje uitleg.

moderne pergola hout

Moderne pergola hout

 

 

 

 

 

Links: Aan de linkerzijde zie je een houten pergola die voorzien is van een fris kleurtje. Hierdoor oogt het een beetje atypisch en dus meer aan de moderne kant, terwijl de constructie zelf nogal klassiek oogt. De combinatie met het onderstaande meubilair is ook erg belangrijk. Als je inbeeldt dat je onder deze pergola eerder klassieke meubels zou gaan zetten, zal de pergola wellicht niet zo modern ogen.

Rechts: Nog een moderne houten variant. Maar dit keer eentje die je niet voor een klassieke pergola kan verwarren. De strakke lijnen en het eenvoudige design tonen duidelijk aan dat het gaat om een moderne pergola. Let ook dit keer weer op de omgeving. Het meubilair, maar ook de rest van de woning en het terras ogen erg modern. Deze moderne lijn werd goed verder gezet met het gebruik van deze pergola. Vaak zijn pergola’s met een lamellen dak modern.

moderne pergola aluminium

Moderne pergola aluminium en hout

 

 

 

 

 

Links: Een aluminium profiel met daarin een hardhouten dak.  Doordat aluminium een door de mens vervaardigd materiaal is, kan het veel meer worden aangepast. Zo zie je dat de steunpalen erg dun zijn en toch nog steeds een groot gewicht kunnen torsen. De overkapping is erg eenvoudig en strak. Geen tierlantijntjes of versieringen.

Rechts: Nog een aluminium terrasoverkapping, dit keer iets moderner dan de afbeelding links. De volledige constructie wordt bijeen gehouden door twee aluminium steunpalen die op het dak zijn bevestigd en aan elkaar zijn gelast. Zoals altijd bij moderne constructies gaat het om een erg rechtlijnig en strak ontwerp.

moderne pergola pvc dak

moderne pergola pvc

 

 

 

 

Links: PVC of polycarbonaat pergola’s worden alleen gebruikt bij moderne constructies. Mooi aan dit materiaal is dat ze volledig naadloos kunnen zijn. In deze constructie is alles van PVC gemaakt met uitzondering van de lamellen. Deze zijn uit aluminium en kunnen elektrisch worden bedient om de sterkte van de zon in te perken.

Rechts: Dit keer is de constructie niet uit PVC, maar toch kunnen we spreken over een kunststof pergola. In vele gevallen zijn golfplaten niet erg mooi, en behoren ze ook tot de budget pergola’s. Maar zoals je ziet is dat zeker niet altijd het geval. In combinatie met een mooie constructie en mooie montage kunnen deze kunststof golfplaten erg mooi zijn bij een pergola.